Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στους/ις διωκόμενους/ες της ανοικοδόμησης Libertatia

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου δικάζονται οι 12 σύντροφοι και συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια εργασιών για την ανοικοδόμηση της κατάληψης Libertatia. 

Τον Αύγουστο του 2020, ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες κατασκευής της σκεπής του κτιρίου, πάνοπλοι μπάτσοι εισβάλλουν στο κτίριο και συλλαμβάνουν 12 συντρόφους και συντρόφισσες, ενώ αρπάζουν για δεύτερη φορά τα εργαλεία και τον εξοπλισμό της κατάληψης. Η τρίτη κατά σειρά, σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους, εισβολή στην κατάληψη και η απόπειρα παρεμπόδισης των εργασιών ανοικοδόμησης από μπάτσους και θεσμούς βρίσκει ανάχωμα στον κόσμο του αγώνα, ο οποίος προχωρά στην ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της σκεπής με την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων λίγο καιρό μετά. Οι συνολικά 21 συλλήψεις στον αγώνα για την ανοικοδόμηση της κατάληψης δεν καταφέρνουν να σταματήσουν τις εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται μέρα με την μέρα ως σήμερα.

Από τον εμπρησμό της κατάληψης από φασιστικές ομαδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εθνικιστικών συλλαλητηρίων τον Γενάρη του 2018 και έκτοτε ο αγώνας για την ανοικοδόμηση της Libertatia συνεχίζεται αδιάλειπτα, παρά τις επανειλημένες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού να τρομοκρατήσει τόσο τα άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη όσο και τον αλληλέγγυο κόσμο, αποδεικνύοντας ότι οι καταλήψεις και οι δομές αγώνα μπορούν να ξαναγεννηθοούν από τις στάχτες τους, δεν παραδίνονται αλλά μάχονται και απαντούν δυναμικά τόσο στα χτυπήματα της κρατικής καταστολής όσο και στις επιθέσεις παρακρατικών και φασιστικών ομαδοποιήσεων.

Σε μία συγκυρία, όπου το κράτος επενδύει στην καταστολή των καταλήψεων και των δομών αγώνα, ενδεχομένως φοβούμενο τις αντιστάσεις που μπορούν αυτές να παράξουν ενάντια στην κατεύθυνση της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλα τα επίπεδα, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους χώρους που αγωνίζονται ενάντια στο κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα αλλά και δημιουργούν νέους κόσμους αυτό-οργάνωσης, ισότητας και αλληλεγγύης.

 Η κατάληψη ως μέσο αγώνα, είτε με μόνιμα χαρακτηριστικά είτε κατά την διάρκεια έντονων κινηματικών διεργασιών, όπως στους φοιτητικούς αγώνες, αποτελεί σημαντικό μοχλό πίεσης απέναντι στα σχέδια της εκάστοτε εξουσίας και για αυτό πολεμάται με κάθε κόστος.

Από τις δεκάδες συλλήψεις κατά την διάρκεια εκκενώσεων αναρχικών και αντιεξουσιαστικών καταλήψεων μέχρι την πρόσφατη εισβολή στην υπό κατάληψη από φοιτητικούς συλλόγους Σχολή Θετικών Επιστημών με αποτέλεσμα την σύλληψη 49 αγωνιζόμενων, γίνεται εμφανές ότι οι διαχειριστές της εξουσία φοβούνται ό,τι ανθίζει με γνώμονα την αυτό-οργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη και ως εκ τούτου πασχίζουν να το πατήσουν με τις μπότες των ένστολων δολοφόνων τους. 

Με όπλο την αλληλεγγύη και το όραμα μας για μία κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, υπερασπιζόμαστε όσου και όσες αγωνίζονται ενάντια σε κράτος, φασισμό, κεφάλαιο και καταστολή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΘΕ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων - Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης 



Σχόλια