Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δικη για την κατάληψη Terra incognita




Στις 7/8/20 δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ προχώρησαν και σε κατάσχεση του εξοπλισμού από τον χώρο κλέβοντας, στην ουσία, ό,τι βρήκαν εντός του, όπως τα μηχανήματα της τυπογραφικής κολεκτίβας Druck!, τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, προσωπικά αντικείμενα, υπολογιστές και βιβλία της δομής βιβλιοθήκης που στέγαζε η κατάληψη. Ενάμιση χρόνο μετά την εκκένωσης της κατάληψης, αφού σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά την υπόθεση Τerra Incognita, η ασφάλεια παρέδωσε κατ' οίκον κλήσεις για προανακριτική κατάθεση σε 10 άτομα. Οι συλλήψεις αυτές είναι τυχαίες και στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο σε δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στους τοίχους και σε κάποια τυχαία αντικείμενα, όπως :βιβλία, τετράδια, κουτιά από μελάνη κ.α.

Η συγκεκριμένη τακτική του κράτους έρχεται να συνεχίσει την πολιτική των τελευταίων χρόνων απ΄όλες τις κυβερνήσεις, όπου ακολουθεί το δόγμα της νεοφιλελέυθερης διαχείρισης, αυτή της εξαφάνισης κάθε φωνής που αντιστέκεται. Με αυτόν το τρόπο το κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα άτομα που συμμετέχουν ή στηρίζουν κατειλημμένα εγχειρήματα με σκοπό τον αφανισμό των χώρων αγώνα.

Σε αυτή την περίοδο κι ενώ οι συνθήκες για ολόκληρη την κοινωνική βάση, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες, τους φυλακισμένους γίνονται χειρότερες μέρα με τη μέρα, το κράτος χτυπάει τα κέντρα των κοινωνικών αντιστάσεων και τον κόσμο που αγωνίζεται. Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, χώρους δημιουργίας μιας ελεύθερης κουλτούρας αντίστασης στον καπιταλισμό και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Αποτελούν προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας, μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης που το κράτος μάχεται και προσπαθεί να εξοντώσει. Η κρατική καταστολή θα ηττηθεί. Όλοι μαζί στήνουμε αναχώματα στα σχέδια του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δομή του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο.



Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 6/11 | 9:00 πμ | Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



κατάληψη Libertatia,

Νοέμβρης 2023


Σχόλια