Αλληλεγγύη στην κατάληψη ΕΚΧ Βοτανικό Κήπος Πετρούπολης

Την Δευτέρα 24/7 το πρωί το κράτος με τη βοήθεια του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης στον κατειλλημένο ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικό κήπο Πετρούπολης. Στη συνέχεια η απόφαση ήταν να γκρεμίσουν τό κτίριο τής κατάληψης τού ΕΚΧ Βοτανικού κήπου αφαιρώντας από την κοινωνία ακόμα μία ανάσα ελευθερίας.

Στον Βοτανικό κήπο, καθημερινά πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις κ.α. Ο ΕΚΧ βοτανικός αποτελούσε μια ακόμη κατηλλειμένη δομή αγώνα εδώ και 14 χρόνια στην περιοχή της Πετρούπολης προτάσοντας την αλληλεγγύη τη συλλογικοποίηση και την ελευθερία, λέξεις που προφανώς ενοχλούν το κράτος.

Οι καταλήψεις βρίσκονται πάντα στην ατζέντα του κράτους προσπαθώντας να χτυπήσουν τις δομές του κινήματος. Η επίθεση στην κατάληψη EKX Βοτανικό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Αλλα έρχεται να συνεχίσει την πολιτική των τελευταίων χρόνων απ΄όλες τις κυβερνήσεις, όπου ακολουθεί το δόγμα της νεοφιλελέυθερης διαχείρισης, αυτή της εξαφάνισης κάθε φωνής που αντιστέκεται. Οι καταλήψεις τους ενοχλούν γιατι αποτελούν ενσάρκωση του κόσμου της αλληλεγγύης και αντικρίζουν σε αυτές τον κίνδυνο της ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος. Γιατί αποτελούν τους χώρους που συσπειρώνονται οι αγωνιστές, σφυρηλατούνται οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, και πάνω από όλα εδαφικοποιούνται τα ελευθεριακά προτάγματα. Ωστόσο σε μια καπιταλιστική κοινωνία, που προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει, μυεί τους ανθρώπους στην εξατομίκευση και τον ανταγωνισμό, ο συλλογικός τρόπος ζωής που καλλιεργείται στις καταλήψεις αποτελεί έγκλημα και η αλληλεγγύη, η ισότητα και η ελευθερία είναι λέξεις-δηλητήριο.

Εμείς από τη μεριά μας ως αναρχικοί/ες , καταληψίες χτίζοντας την εδώ και 15 χρόνια κατάληψη Libertatia, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγωνιστές της κατάληψης ΕΚΧ Βοτανικός Κηπος και σε κάθε κατάληψη και δομή του κινήματος που χτυπιέται, διαμηνύοντας στους εξουσιαστές πως είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε δίχως φόβο να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με ψηλά το κεφάλι μέχρι την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Συγκέντρωση Τρίτη 25/7 στις 19.00, τσιμισκή με Ναυαρινου

Κατάληψη Libertatia, 

Αύγουστος 2023


Σχόλια