ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO




Η κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο είναι ένας πολιτικός και κοινωνικός χώρος που βρίσκεται σε καθεστώς κατάληψης εδώ και 25 χρόνια από αγωνιστές αντιφασίστες /ριες. Στις 8 φλεβάρη 2019 πραγματοποιείται επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης η οποία ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση μέρα αντίστασης από τη πλευρά των συντρόφων που παρέμεναν στη σκεπή του κτιρίου. Ταυτόχρονα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες με συνεχόμενες μικροφωνικές, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και πορείες. Αυτή η πράξη καταστολής είχε ως συνέπεια και τη σύλληψη 6 συντρόφων και συντροφισσών με την κατηγορία assosazione sovversiva (ανατρεπτική δραστηριότητα), που βασίζεται σε μια έρευνα κατά των CIE/CRP (κέντρα επαναπροώθησης των μεταναστών) και της αλληλεγγύης στις αυθόρμητες εξεγέρσεις μέσα σε αυτάΤην επόμενη μέρα στην πλατεία του Τορίνο, πάνω από 2000 άτομα πραγματοποίησαν μια δυναμική αναρχική πορεία ως απάντηση στην καταστολή, από τις συγκρούσεις που ήταν σκληρές 11 σύντροφοι συνελήφθησαν και 4 τραυματίστηκαν από τους οποίους ο ένας σοβαρά. Στο ίδιο πλαίσιο τρομοκρατίας και με την κατηγορία του ιταλικού αντιτρομοκρατικού νόμου στις 19/2/2019, στη πόλη του Τρέντο συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται, κατόπιν αστυνομικής εισβολής σε σπίτια, σύντροφοι-ισσες αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.
Η κατάληψη Asilo είχε καταφέρει μετά από τόσα χρόνια να συνδέεται με την κοινωνία και τα τοπικά ζητήματα, καθώς και να εμπλέκεται στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, όπως αυτός ενάντια στο TAV (τρένο υψηλής ταχύτητας που διαπερνάει τα βουνά της Valsusa για να ενώνει το Τορίνο με τη Λυόν), ο αγώνας ενάντια στα CIE/CRP και στα σύνορα, ενάντια στα τελευταία μέτρα ασφάλειας και καταστολής και ο αγώνας ενάντια στον εξευγενισμό και στην ανάπλαση των παλιών εργατικών συνοικιών από τους «ιδιοκτήτες» του Τορίνο. Η στοχοποίηση  και η επαπειλούμενη καταστολή των καταλήψεων αποτελούν για εμάς τη λογική συνέχεια της αντίδρασης του εξουσιαστικού κατεστημένου σε μια οικονομική και κοινωνική συγκυρία όπου το κεφάλαιο βλέπει την παντοδυναμία του να αμφισβητείται. Τόσο η νεοφασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία όσο και η «αριστερή» στην Ελλάδα έχουν τον ίδιο στόχο, τον παραδειγματισμό -μέσω του φόβου-  των αγωνιστών αλλά και των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων και κομματιών που θα σκεφτούν να διεκδικήσουν μια ζωή αξιοπρέπειας απέναντι στο μεγάλο φαγοπότι των καπιταλιστών.
Όσο όμως κι αν χτυπούν, όσο κι αν καταστρέφουν αυτά που με κόπο φτιάχνουμε, όσο κι αν προσπαθούν να μας κάνουν να σταματήσουμε, να σωπάσουμε, να συμβιβαστούμε, να προσκυνήσουμε μπροστά στα ιδανικά τους, δεν θα τους περάσει. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που όχι μόνο δεν σκύβουν το κεφάλι στην κάθε είδους εξουσία, αλλά αγωνίζονται για την κατάργηση του γενικευμένου εκμεταλλευτικού καθεστώτος που ορίζει τη ζωή μας σε κάθε έκφανσή της.  Εμείς από τη μεριά μας, ανοικοδομούμε την κατάληψη μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους καταληψίες της Asilo occupato και σε όποιον/α αγωνίζεται για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ελευθερίας. 

 Να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, ως σημεία ρήξης με το πλέγμα των εκμεταλλευτικών σχέσεων,αντίστασης και πραγμάτωσης των προταγμάτων μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟ

Διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Libertatia
26.2.2019