Ε, ναι λοιπόν αυτοί φταίνε


Ε, ναι λοιπόν αυτοί φταίνε

Ναι λοιπόν αυτοί φταίνε. Ναι είναι σίγουρο, αυτοί είναι η αιτία για όλα σου τα δεινά. Οι μετανάστες. Οι μετανάστες φταίνε για την ανεργία λες και αν δεν υπήρχαν αυτοί θα πήγαινες εσύ να πλύνεις κανά παρμπρίζ ή να μαζεύεις φράουλες και ροδάκινα ή να κάνεις την οικιακή βοηθό και τη νοσοκόμα σε κανέναν ηλικιωμένο.
Αυτοί κλείνουν τα εργοστάσια αφού πρώτα τσέπωσαν όλες τις επιδοτήσεις και τα μεταφέρουν στα βαλκάνια για να γίνουν νταβατζήδες των θρασύτατων και ονοματοκάπηλων γειτόνων.
Οι μετανάστες φταίνε για την εγληματικότητα, αυτοί είναι που παίρνουν τις μίζες, τα ομόλογα και κλείνουν δουλειές με χοντρά λεφτα και «ιερά» οικόπεδα. Αυτοί φταίνε που κλειδώνεσαι κάθε βράδυ στο σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις τη νύχτα και προτιμάς να μείνεις μέσα να ακούσεις τον ευαγγελάτο να σου λέει ότι καλά κάνεις και μένεις μέσα γιατί είσαι πιο ασφαλής. Δε βαριέσαι αφού ούτως ή άλλως αμέσως μετά είναι το αγαπημένο σου σήριαλ και talent- show.
Οι μετανάστες είναι αυτοί που μετέτρεψαν την παιδική χαρά του αγ. παντελεήμονα στην αθήνα σε εστία μόλυνσης και χώρο διακίνησης πρέζας, αυτοί φταίγανε φυσικά και για τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις πόλεις της ελλάδας για την πώληση της πρέζας, άσχετα βέβαια που δεν είχαν έρθει ακόμα εδώ. Πρέπει να βγάζουνε πολλά λεφτά γιατί όλοι ξέρουν ότι οι έμποροι ναρκωτικών είναι πάμπλουτοι. Μα καλά τότε γιατί ζούνε μέσα σε τρώγλες πενήντα- πενήντα και μεταφέρουν
(αυτό λένε όλοι) μολυσματικές ασθένειες... δεν βαριέσαι αυτοί φταίνε... για όλα.
Ποιός δεν φταίει? Φυσικά εσύ. Δεν φταίς γιατί άλλωστε τί μπορείς να κάνεις μέσα σε ένα τόσο σκληρό και άπονο κόσμο. Τί μπορείς να κάνεις εσύ όταν σε διώχνουν από τη δουλειά ή σου μειώνουν το μεροκάματο για να μπορούν τα αφεντικά σου να κρατήσουν τα κέρδη σε ίδια με τα περσινά επίπεδα. Τί μπορείς να κάνεις εσύ όταν βαλίτσες με δισεκατομύρια αλλάζουν χέρια από ανθρώπους που μετά θα βγούν και θα σου μιλάνε για οικονομική κρίση.
Τί μπορείς να κάνεις εσύ που θα πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα εβδομήντα σου για να μπορούν οι άλλοι να ζούνε καλά και να αλλάζουν βαλίτσες. Τί μπορείς να κάνεις εσύ για να σταματήσεις τους πολέμους που ο ισχυρός δυτικός κόσμος και μέσα και η χώρα σου (εδώ φουσκώνεις από υπερηφάνεια) διεξάγει στον υπόλοιπο «αδύναμο» κόσμο ξεριζώνοντας εκατομύρια ανθρώπους που για να επιβιώσουν αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στις πόλεις του ίδιου του δυτικού κόσμου που τους έδιωξε (αλλά είπαμε αυτοί φταίνει για όλα και ο μόνος λόγος που ήρθανε εδώ είναι γιατί θέλουν να βλέπουν τα μούτρα σου (θα είσαι και ωραία/ωραίος).
Τί μπορείς να κάνεις εσύ. Εύκολο είναι. Πάρε το τηλεκοντρόλ και άνοιξε την τηλεόραση, πού να κάτσεις τώρα να σκέφτεσαι και να χαλιέσαι, θα στα πεί ο νίκος καλύτερα.