ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO | 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

 


Το μεσημέρι της 16ης Μάρτη, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, σύντροφοι και συντρόφισσες της Mundo Nuevo προχώρησαν σε μία δυναμική πράξη διεκδίκησης ανακαταλαμβάνοντας την αναρχική κατάληψη Mundo Νuevo, παρά τις διπλές λαμαρίνες, τις κάμερες και τους συναγερμούς που τα τσιράκια του κράτους είχαν από μήνες πριν τοποθετήσει. Ωστόσο, η ανακατάληψη της Mundo Nuevo απαντήθηκε άμεσα και βίαια καθώς οι ένστολοι δολοφόνοι του κράτους έδειξαν για ακόμη μία φορά το κτηνώδες πρόσωπό τους και επιτέθηκαν με περισσή μανία στον αλληλέγγυο κόσμο και στην περιφρούρηση του κτηρίου. Κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, ασύδοτη χρήση χημικών και θρασύτατα καθάρματα που χτυπούν όποιον/α βρεθεί στο διάβα τους - να τι αντίκριζε κανείς εκείνο το μεσημέρι στο στενό της Φιλίππου και στην ευρύτερη γειτονιά της κατάληψης ύστερα από την επίθεση των μπάτσων. Μερικά λεπτά μετά, τα ίδια καθάρματα προχώρησαν στην εκ νέου εκκένωση του κτηρίου και στη σύλληψη 15 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν μέσα στην κατειλημμένη Mundo Nuevo.

Να θυμίσουμε ότι στις 28 Νοέμβρη του 2022 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκκένωση της κατάληψης Mundo Nuevo και προέβησαν σε 4 συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών. Επιπλέον, από εκείνη τη μέρα και για αρκετούς μήνες οι μπάτσοι είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το κτήριο δημιουργώντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας. Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.
Γι’ αυτό, λοιπόν, η ανακατάληψη της Mundo Nuevo αποτελεί για εμάς μια δυναμική απάντηση και μια μαχητική υπεράσπιση των κατειλημμένων δομών. Το κράτος δολοφονεί. Κάθε μέρα, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής γίνεται πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι το κράτος και το κεφάλαιο δολοφονούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν με σκοπό να σαρώσουν όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται.
Κι εκείνο το μεσημέρι της 16ης Μάρτη, στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης, μια χούφτα αναρχικών αποφάσισαν να αντιτάξουν τη ζωή απέναντι στο θάνατο, την ελευθερία απέναντι στην τρομοκρατία, τον ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στην καταστολή. Αποφάσισαν, εν ολίγοις, να πουν ένα όχι και ένα τέρμα στους δολοφόνους που αποφασίζουν για τις ζωές μας.
Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/ις συντρόφους/ισσες της κατάληψης Mundo Nuevo. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Μικροφωνική Αλληλεγγύης, Τρίτη 28/03, 12:00 Φιλίππου & Χαλκαίων

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/ισσες της ανακατάληψης, Τετάρτη 29/03, 09:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04, 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Η MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
Κατάληψη Libertatia

Σχόλια