Πανελλαδικη Μέρα Δράσεων Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις

 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01/2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ




Στις 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo. Κατά την επιχείρηση προέβησαν στη σύλληψη 4 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και σε άλλες 4 προσαγωγές πέριξ της κατάληψης (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι). Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της βάση, μέσα στο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που η ίδια έχει προκαλέσει, παλεύει να στρέψει τα βλέμματα στο γραφικό αφήγημα περί εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρά σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Από την εκκένωση του Στεκιού του Βιολογικού και της Κατάληψης 111 (Θεσ/νίκη), της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη), την Κατάληψη της Ντουγρού (Λάρισα) και των Κατειλημμένων Προσφυγικών (Αθήνα) έρχεται σήμερα να κορυφώσει την θεαματική κατασταλτική της εκστρατεία με την επιτακτική εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo. Στις παραπάνω επιθέσεις έρχονται να προστθούν η εκκένωση της κατάληψης Μελιδώνη στα Χανιά και τις απειλές εκκένωσης προς τον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό. Ενώ το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες, όπως αυτή του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνουν την εικόνα μιας νεοφιλελεύθερης δολοφονικής διαχείρισης.

Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Όλοι/όλες στην διαδήλωση 17/1 στις 18.00 στην Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

Αλληλεγγύη στα Κατειλημμένα Προσφυγικά, την Κατάληψη Ντουγρού, την Κατάληψη Μελιδώνη και τον Ε.Κ.Χ.Βοτανικό

Κατάληψη Libertatia, Νοέμβρης 2022




Σχόλια