ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24/9


Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου, φιλοδοξεί να συνεχίσει και να οξύνει την επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος και η άρχουσα τάξη ενάντια στα πληβειακά στρώματα. Πατώντας πάνω στα μέτρα που είχε περάσει η προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαγγέλλει νέο πακέτο αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων τα οποία βάζουν στο στόχαστρο και την ίδια την λειτουργία των σωματείων, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων, δηλαδή ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό φακέλωμα, καθώς επίσης εισάγοντας την χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για λήψη αποφάσεων, ευελπιστώντας ότι έτσι θα νοθευτούν οι συλλογικές διαδικασίες των σωματείων. Μία ακόμη αντεργατική ρύθμιση αποτελεί η εγκαθίδρυση της συνυπευθυνότητας του εργαζόμενου στη μη καταβολή ενσήμων. Αυτές οι κινήσεις έρχονται ως συμπλήρωμα στην νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία έβαζε εμπόδια στο δικαίωμα προκήρυξης απεργίας.
Το νέο «αναπτυξιακό» αφήγημα του κράτους, πατάει πάνω στην περαιτέρω φτωχοποίηση των εκμεταλλευομένων, την απομύζηση του κοινωνικού πλούτου προς χάριν «επενδύσεων», την ένταση της περιθωριοποίησης και εξαθλίωσης των πιο αδύναμων κοινωνικών κομματιών της βάσης, την αύξηση της επιτήρησης, του ελέγχου και της καταστολής, την διάχυση του ρατσιστικού και φασιστικού λόγου και πρακτικής από το κράτος εις βάρος των μεταναστών και προσφύγων καθώς και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου με δήθεν οικολογικό πρόσημο. Η επίθεση αυτή αποκρυσταλλώνεται και στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο βαφτίζεται σημειολογικά «αναπτυξιακό», υποκρύπτουν όμως ότι αυτό που αναπτύσσει είναι τα κέρδη των αφεντικών εις βάρος των καταπιεζόμενων. Μέσα από τα νέα μέτρα ξεδιπλώνεται η νέα επίθεση των καταπιεστών με νέες μειώσεις μισθών, απροκάλυπτες παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων καθώς και διάχυση συνθηκών σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα με την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των ειδικών οικονομικών ζωνών.
Από την φαρέτρα της ολομέτωπης επίθεσης του κράτους και των αφεντικών δεν θα μπορούσε να λείπει το τσάκισμα των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων και η κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στο αναρχικό κίνημα, τους χώρους αγώνα και τις δομές του. Η επίθεση αυτή επιχειρεί να κάμψει το φρόνημα και τις αντιστάσεις εκείνων που εναντιώνονται στην καπιταλιστική λαίλαπα και τις επιταγές της εξουσίας, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με απώτερο σκοπό την καθολική επικράτηση της κυριαρχίας. Σε αντιδιαστολή με το καρότο που εφάρμοσε η προηγούμενη διακυβέρνηση οδηγώντας στην απονεύρωση των κοινωνικών κινημάτων, το τωρινό πολιτικό προσωπικό επιλέγει την οδό του μαστιγίου μέσω ενός δόγματος νόμου και τάξης, που απηχεί στα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά τμημάτων της κοινωνίας.
Απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ο παρηκμασμένος κόσμος του κράτους και των αφεντικών, ενάντια στις αυταπάτες που σπέρνουν με τις ευλογίες των ξεπουλημένων εργατοπατέρων και την εξατομίκευση, να αντιτάξουμε τον συλλογικό δρόμο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης και ανυπακοής. Μακριά από τις σειρήνες των οποιονδήποτε μελλοντικών επίδοξων καπηλευτών των αγώνων, ο μόνος δρόμος είναι η συλλογικοποίηση των από τα κάτω σε σωματεία βάσης και ταξικές πρωτοβουλίες, αντιιεραρχικά και ισότιμα. Ενάντια σε κάθε εξουσία για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 24/9 10.30 ΚΑΜΑΡΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ