Αντιφασιστική – αντιεθνικιστική συγκέντρωση



Σάββατο 1 Δεκέμβρη
Η φασιστική/νεοναζιστική προπαγάνδα διέτρεξε όλο το κοινωνικό φάσμα στη Βόρειο Ελλάδα, ξεκίνησε από τον εθνικιστικό βούρκο του Λευκού Πύργου τον περασμένο χειμώνα και κατέληξε πρόσφατα μέσα στα σχολεία στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση περί «αυθόρμητου» κύματος δεν αντέχει και πολύ σε κάποια κριτική. Πέρα από τις άμεσες παρεμβάσεις των ακροδεξιών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και του Ιερού Λόχου, η κίνηση αυτή έχει την υποστήριξη όλου του εθνικιστικού και συντηρητικού συρφετού της πόλης από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (οι οποίοι για όσους γνωρίζουν ειδικά σε περιοχές όπως ο Εύοσμος στη Θεσσαλονίκη στελεχώνονται από αστυνομικούς και στρατιωτικούς) από την εκκλησία ασφαλώς προεξάρχοντος του γνωστού καθάρματος Άνθιμου, έχει ουσιαστική υποστήριξη σε κεντρικό επίπεδο από τη Νέα Δημοκρατία, είτε γιατί οι φασίστες που ανήλθαν σε κορυφαίες θέσεις του κόμματος δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους είτε γιατί απλά οι μαθητικές καταλήψεις είναι χρήσιμες πολιτικά ως άλλη μια εστία «αντιπαράθεσης» με την κυβέρνηση, την οποία η ΝΔ μπορεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά.
Στην πραγματικότητα βέβαια όπως πάντα καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει με την κυβέρνηση, η οποία τρίβει τα χέρια της, αφού πάντα η φασιστική κίνηση είναι απολύτως εκμεταλλεύσιμη από το κράτος. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση παρακολουθεί την όλη κίνηση αποπροσανατολισμού των μαθητών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας, αφού αντί να αναζωπυρώνεται το μαθητικό κίνημα για να παλέψει για τις ανάγκες του και να οργανώσει την αντίστασή του απέναντι στον νέο νόμο Γαβρόγλου, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως «προοδευτική δύναμη» σε αντίθεση με τους φασίστες. Με αυτή την κίνηση τροφοδοτεί το νέο –χιλιοειπωμένο στο παρελθόν- προεκλογικό αντιδεξιό της αφήγημα. Αφού έφεραν νέα μνημόνια, συνέχισαν την καταλήστευση και την κοροϊδία των εκμεταλλευομένων σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ., τώρα χρησιμοποιούν τη φασιστική κίνηση, η οποία ευτελίζει την κατάληψη ως μέσο πάλης για να φιλοτεχνήσουν το αριστερό προφίλ τους.
Όλοι λοιπόν εξυπηρετούνται από το παιχνίδι των φασιστών, οι οποίοι ασφαλώς χρησιμοποιούν το Μακεδονικό -ελλείψει ενός ισχυρού αντιπολεμικού/διεθνιστικού κινήματος που θα ξεσκέπαζε τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις μεθοδεύσεις- για να στρατολογήσουν στις γκρούπες και τα ναζιστικά μορφώματα νέα παιδιά. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε τους μαθητές ως εξ’ ολοκλήρου ενεργούμενα των φασιστών, ειδικά όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στις πορείες που καταλήγουν μετά από υποδείξεις των φασιστών έξω από καταλήψεις, όπως η κατάληψη 111 στην Εγνατία που δέχτηκε επίθεση από φασίστες υπό τα ουδέτερα συνθήματα «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά» κ.λπ.
Ότι οι φασίστες χρησιμεύουν σε όλους και έχουν την άμεση και έμμεση υποστήριξη των μπάτσων, των κηδεμόνων, των πολιτικών κομμάτων, της εκκλησίας και των ΜΜΕ δεν σημαίνει ότι εμείς θα καθίσουμε άπραγοι να παρατηρούμε τις εξελίξεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις στα σχολεία με σπρέυ, τρικάκια, προκηρύξεις και συζητήσεις με τους μαθητές, ενώ η πορεία της 29ης Νοέμβρη την οποία οι φασίστες προπαγάνδιζαν επί μέρες και κατέβαλαν προσπάθειες για να πιέσουν τους μαθητές να συμμετέχουν ήταν στην πραγματικότητα αποτυχία, αφού όλες οι φασιστικές γκρούπες μαζί με μια περιορισμένη μάζα μαθητών από τα δυτικά δεν κατόρθωσαν να δώσουν όγκο στην πορεία. Ωστόσο θα πρέπει να εξαλειφθεί πλήρως η απόπειρα των φασιστών να χρησιμοποιούν άλλα κοινωνικά σώματα, όπως τους μαθητές για να μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στο κέντρο της πόλης. Σημαντικό επόμενο σταθμό θα αποτελέσει η απόπειρά τους για νέα συγκέντρωση το Σάββατο 1 Δεκέμβρη και η δική μας απάντηση. Καλούμε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και νεολαίους, οργανώσεις και συλλογικότητες να συστρατευθούν στο στήσιμο ενός καθοριστικού μπλόκου απέναντι στον φασισμό και τον εθνικισμό το Σάββατο 1 Δεκέμβρη.

18.00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Κ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO ΝUEVO
18.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΣΙΜΙΣΚΗ & ΓΟΥΝΑΡΗ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ