Ενημέρωση από Libertatia

Σήμερα, 25/4, στις 10.00, ήρθε στην Libertatia μεικτό κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Με την πρόφαση ότι πρέπει να ελέγξουν το χώρο επειδή το κτήριο , μετά τον εμπρησμό, μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια , ζήτησαν να μπουν στην κατάληψη. Οι σύντροφοι/ισσες της περιφρούρησης τους αρνήθηκαν την είσοδο.


Πρώτα ζήτησαν τη συνεργασία μας υποστηρίζοντας ότι στόχος τους είναι να διατηρήσουν τη συνθήκη του διατηρητέου. Στη συνέχεια είπαν ψέματα αναφέροντας παρόμοιους ελέγχους που δήθεν είχαν γίνει με συναίνεση σε άλλη κατάληψη της πόλης. Μετά από αρκετές επαναλήψεις της δήλωσης ότι θα παραμείνουμε στο χώρο, προφανώς απείλησαν με εισαγγελική παρέμβαση και έτσι αποχώρησαν.


Στα πλαίσια της διαδικασίας ανοικοδόμησης της κατάληψης, αλληλέγγυοι μηχανικοί έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και μετά τον εμπρησμό του κτηρίου, πως το κτήριο δεν παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας και η επιδιόρθωσή του είναι δυνατή. Πόσο συγκυριακό μπορεί να είναι αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του φερόμενου ιδιοκτήτη, που απουσίαζε όσο υπήρχε το κώλυμα του διατηρητέου; Ο αποχαρακτηρισμός του αποτελεί την προϋπόθεση και το πρώτο βήμα αξιοποίησης του οικοπέδου. Ό,τι κατέστρεψε το παρακράτος στις 21 Γενάρη, έρχεται να το αξιοποιήσει το κράτος και το κεφάλαιο.


Όπως είχαμε δηλώσει και στο σύντομό παρελθόν, στόχος μας, μέσω της ανοικοδόμησης, είναι η ανάδειξη της κατάληψης ως σύμβολο για το αντιφασιστικό κίνημα. Η Libertatia συνεχίζει να είναι κατάληψη. Και μένοντας συνεπείς στις δράσεις και το λόγο μας, θα την υπερασπιστούμε.



Η συνέλευση αλληλεγγύης στην Libertatia θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 18.00, στο χώρο της κατάληψης και θα συζητηθεί η συνέχιση των δράσεων . Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει να την πλαισιώσει.



Ακούστε το καλά, ό, τι και να γίνει



η Libertatia κατάληψη θα μείνει.





Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia



Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό