Κείμενο των δύο συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στη Σταυρούπολη (2/10/21) ενόψει του δικαστηρίου

 


Κείμενο των δύο συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας στη Σταυρούπολη στις 02.10.2021

 

Το περασμένο φθινόπωρο γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες των θλιβερών προσπαθειών φασιστικών ομάδων να διεισδύσουν σε σχολεία φτωχών και λαϊκών περιοχών, χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια για να επιτεθούν με δολοφονικό τρόπο σε μέλη φοιτητικών παρατάξεων και αριστερών οργανώσεων. Η αντίδραση του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στη γειτονιά της Σταυρούπολης. Κάποιες μέρες μετά, στις 2 Οκτωβρίου, το αντιφασιστικό κίνημα βρέθηκε εκ νέου στον δρόμο με 2.000 ανθρώπους για να εμποδίσει τη φασιστική παρουσία μερικών δεκάδων νοσταλγών των μεγαλύτερων σφαγών της ανθρώπινης ιστορίας. Για να μην τους δοθεί ούτε σπιθαμή γης. Το κράτος και η παρούσα ακροδεξιά διαχείριση δεν θα μπορούσε να επιτρέψει τη δυναμική και σύσσωμη παρουσία του κινήματος στον δρόμο κι έτσι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη συμμορία των ένστολων δολοφόνων της, η οποία για άλλη μια φορά έδειξε τις εκλεκτικές της συγγένειες με το φασιστικό παρακράτος. Η αναίτια επίθεση των μπάτσων στο αναρχικό-αντιφασιστικό μπλοκ είχε και ως αποτέλεσμα τη σύλληψή μας με ένα σαθρό κατηγορητήριο έξι αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε η πληρωμένη κρατική προπαγάνδα για να παρουσιάσει μια εικόνα «εκατέρωθεν» επεισοδίων και τη γνωστή και αγαπημένη τους «θεωρία των δύο άκρων».

Από εκείνη τη μέρα κατηγορούμαστε, λοιπόν, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας από τη στιγμή που αρνηθήκαμε να δώσουμε τα αποτυπώματά μας τόσο ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίθεση της αστυνομίας και στην άδικη σύλληψή μας όσο και γιατί δεν έχουμε κανενός είδους εμπιστοσύνη σε ενδεχόμενη χρήση τους από τις αρχές στο μέλλον. Εξάλλου, η πρόσφατη ιστορία του κινήματος έχει να δείξει πολλές κρατικές μεθοδεύσεις και σκευωρίες εναντίον αγωνιστών. Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν αποτελούν ένα κλασικό «πακέτο» κατηγοριών εναντίον αγωνιστών προκειμένου να κάμψουν τη θέληση και τη μαχητικότητα και με σκοπό να «ποινικοποιήσουν» τη μαζική παρουσία μας στον δρόμο, σπέρνοντας ένα ευρύτερο κλίμα τρομοκρατίας. Η δίκη μας ορίστηκε για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Ας γνωρίζουν, όμως, οι κρατούντες ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, αλλά ότι το μόνο που κάνουν είναι να ατσαλώνουν τη συνείδηση και τη θέλησή μας να αγωνιζόμαστε. Να ξέρουν ότι θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους και απέναντί τους το ευρύτερο αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα. Σε μια περίοδο ανόδου της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο και στις προσπάθειες ανασυγκρότησής της σε εγχώριο, το κίνημα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση. Όπως οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής ανακόπηκαν στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα, έτσι και σήμερα πρέπει να εντείνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στο υπάρχον και απέναντι στη φασιστική απειλή σε κοινωνικό πεδίο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα γήπεδα, στα πανεπιστήμια, ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες που εμφανίζονται προτεταμένα χέρια, προσβάλλοντας τους αγώνες ενός ολόκληρου κινήματος και την αξιοπρέπεια μιας μάνας που έχει χάσει το παιδί της. Εμείς, από τη μεριά μας, ως αναρχικοί και αντιφασίστες αγωνιστές, τους δηλώνουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι δεν μας πτοούν.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 19/10 στις 09.00

Δ. Χ., Σ. Κ., συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στην Σταυρούπολη της 02.10.21

Σχόλια