Συγκέντρωση ακύρωσης του πλειστηριασμού του οικοπέδου που λειτουργεί η ΒΙΟΜΕ

 ΠΕΜΠΤΗ 24/06, ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 






 Έχουν περάσει 9 χρόνια από την μέρα που εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους, και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο πανελλαδικά.  Η εργοδοσία ήθελε να τους απολύσει αδιαφορώντας  πλήρως για της ζωές τους . Οι εργαζόμενοι/ες πήραν την απόφαση να απαντήσουν και το κάνανε. Με αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής. Από την πρώτη στιγμή κράτος και κεφάλαιο χτυπάνε τον αγώνα θέλουνε να το κλείσουν,θέλουν να το ξεπουλήσουν, να κάνουν βίδες το εργοστάσιο.  Ενδεικτική είναι και η τελευταία επίθεση εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με δύο κλούβες των ΜΑΤ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ μετά από εντολή της κυβέρνησης το Μάρτη 2020. 

 Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη, καθώς το κράτος βρήκε ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Η κρατική καταστολή επιδίωξε να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, την ίδια στιγμή που έδινε το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρείες να στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Την ίδια περίοδο προωθούνται νέα αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δικαιολογηθούν οι ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως η εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και οι απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονται και οι τελευταίες  εκκρεμότητες σχετικά με το καταστροφικό νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Το κράτος απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στα αγωνιζόμενα κομμάτια.

 
   Η ευρύτερη καταστολή προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και να διαλύσει τους διάφορους αγώνες που προκύπτουν. Αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον αγώνα ως κομμάτι των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων και προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση. Για το σκοπό αυτό στηρίζουμε τη συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω, ως ακόμα ένα ανάχωμα στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, η οργάνωση από τα κάτω της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, η επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων όλου του κόσμου. Μέχρι την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου, την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να ανοικοδομούμε την κατάληψη Libertatia και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα ενώ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. 

                                                           Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/06, στις 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΗ κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ - Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ



Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος ΑΠΟ - ΟΣ

Σχόλια