Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες για την ανοικοδόμηση της Libertatia

 Συγκέντρωση Πέμπτη 17/9 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 


   Στις 17 Σεπτεμβρίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης δικάζονται οι τέσσερις συλληφθέντες από την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia στις 8 Νοεμβρίου 2019. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για την πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της «καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς», καθώς προφανώς σύμφωνα με τη λογική του κράτους και των αρμόδιων αρχών καταστροφή αποτελεί η αναστήλωση κι όχι η πράξη του εμπρησμού. Επίσης, τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της απείθειας για την άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογραφικού φακελώματος. Να θυμίσουμε ότι μετά τη συγκεκριμένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησαν άλλες δύο, μία στις 17 Ιουλίου όπου κλάπηκε μεγάλο μέρος εργαλείων και υλικών απαραίτητων για την ανοικοδόμηση και μία στις 23 Αυγούστου όπου συνελήφθησαν 12 σύντροφοι και συντρόφισσες με ακόμα βαρύτερες κατηγορίες.

   Μετά τις τελευταίες κινήσεις της αστυνομίας εναντίον της κατάληψης Libertatia η συγκεκριμένη δίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία τόσο για την πολιτική υπεράσπιση των δομών αγώνα μέσα και από τον αγώνα της Libertatia όσο και την πολιτική, κινηματική και κοινωνική οχύρωση της διαδικασίας της ανοικοδόμησης. Μιας διαδικασίας που παραμένει ζωντανή δυόμιση χρόνια μετά και που έχει παράγει σημαντικά αποτελέσματα. Μιας διαδικασίας που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια συνθήκη διαρκούς στοχοποίησης και καταστολής των καταλήψεων και των δομών αγώνα και γι’ αυτό χτυπιέται με τόση μανία από το κράτος.

   Ο αγώνας της Libertatia δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τη σύμπλευση και τη συνεργασία κράτους και παρακράτους. Για τον εμπρησμό της κατάληψης δεν έχει κινηθεί η παραμικρή νομική διαδικασία, ενώ μέσα σ’ όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνολικά εικοσιμία συλλήψεις σχετικές με την υπεράσπιση της κατάληψης, πέντε από την πορεία αλληλεγγύης και δεκαέξι από τις προσπάθειες για την διακοπή της ανοικοδόμησης. Η υπόθεσή μας όμως είναι υπόθεση όλου του ευρύτερου αναρχικού, αντιφασιστικού και ριζοσπαστικού κινήματος, το οποίο είναι σημαντικό να στηρίξει ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που κατηγορούνται, καθώς επίσης και να υπερασπιστεί πολιτικά, ηθικά και υλικά τον αγώνα για την ανοικοδόμηση ως αγώνα πολιτικής υπεράσπισης και κινηματικής οχύρωσης των καταλήψεων και των δομών αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Συγκέντρωση Πέμπτη 17/9 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης 


* Την ίδια μέρα στηρίζουμε την συγκέντρωση της ΒΙΟΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς που προσπαθούν να κάνουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις 17/09.

Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Κατάληψη Libertatia 2020

Σχόλια