ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΜΟΤΟΠΟΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 21/5 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στις 2/5 ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας μετά το βέτο που έθεσε για 2η φορά ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου στο συμβούλιο φυλακής του Βόλου για μη χορήγηση άδειας, την οποία δικαιούται. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αργά το βράδυ της Παρασκευής άσκησε αναίρεση στο βούλεμα του συμβουλίου του πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια. Η αναίρεση θα συζητηθεί την Τρίτη 21/5 στον Άρειο Πάγο. Ταυτόχρονα, ο Δ. Κουφοντίνας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου του Βόλου, επειδή παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας οι ηλεκτρολύτες του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.
Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο. Γι' αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.’’ Δ.Κ.
Πέραν από τα νομικά θέματα, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος. Είναι προφανές πως η επίκληση πολιτικών λόγων για την μη χορήγηση άδειας και συγκεκριμένα της φράσης «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντίστασης» δείχνει για ακόμη μια φορά την απαίτηση της κρατικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να καταθέσουν δηλώσεις μετανοίας και να αποκηρύξουν τις πολιτικές τους ιδέες.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπάθησε να παρουσιάσει ένα προοδευτικό προσωπείο χρησιμοποιώντας τους κρατούμενους ως έδαφος για την άντληση πολιτικής υπεραξίας από κομμάτια του κινήματος, (δεσμεύση για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, των τρομονόμων, καθώς επίσης και για μια σειρά ευνοϊκών μεταρρυθμίσεων εντός της φυλακής). Με το νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα όμως το μόνο που έχει αλλάξει τελικά είναι η υποβάθμιση της ποινικής ευθύνης των διευθυνόντων εγκληματική οργάνωση, που είναι και η μόνη κατηγορία που αντιμετωπίζεί η χ.α. Ως προς το θέμα των αδειών, το εισαγγελικό βέτο παραμένει δίνοντας τη δυνατότητα στον εισαγγελέα των φυλακών να προσφεύγει και να μπλοκάρει αποφάσεις του συμβουλίου Φυλακής για χορήγηση άδειας, να αποφασίζει δηλαδή για το ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι να πάρει την άδεια που δικαιούται βάσει της έκτισης ετών κράτησης αλλά και των πειθαρχικών παραπτωμάτων. Το νομικό σύστημα λοιπόν λειτουργεί υπερασπίζοντας τα ιδανικά της μεγαλοαστικής τάξης, προστατεύοντας μεγαλοβιομήχανους, εφοπλιστές, πολιτικούς και φασίστες, ενώ κατακρεουργεί τους καταπιεσμένους αυτής της κοινωνίας, τους φτωχούς, τους αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους.
Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εξουσία, την κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Εμείς, ως αναρχικοί κομμουνιστές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο και οφείλουμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται για την ελευθερία, ενάντια στην εκμετάλλευση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΜΟΤΟΠΟΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 21/5 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
19/5/19Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό
19/5/19