ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ



ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/3 ΣΤΙΣ 18.30
ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΣΤΙΣ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΜΙΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ, μετανάστης από την Νιγηρία, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η γυναίκα του Εμπουκά αναζητώντας τον σύντροφο της επισκέφθηκε το ΑΤ Ομόνοιας, όπου όχι μόνο δεν της έδωσαν τις πληροφορίες που ζητούσε, αλλά βρέθηκε ακόμη να την κοροϊδεύουν. Ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει, της είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι και  πως πρέπει να περιμένει 24 ώρες και να κάνει δήλωση εξαφάνισης. Η οικογένεια ενημερώθηκε τελικά μετά από πολλά τηλεφωνήματα του δικηγόρου της. Προφανώς, το ζήτημα θα έμενε στα “κρυμμένα” από την Ελληνική Αστυνομία εάν δε το δημοσιοποιούσε η Ομάδα Ενωμένων Γυναικών από την Αφρική.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Το συγκεκριμένο Α.Τ. πρωταγωνιστεί εδώ και 20 χρόνια στις καταγγελίες για τη κακομεταχείριση κρατουμένων, κυρίως μεταναστών. Δεν είναι τυχαίο που τα ποσοστά της χρυσής αυγής σε αυτό το τμήμα είναι τεράστια. Αποτελεί σφηκοφωλιά φασιστών, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να εκλάβει αυτό: η παραπομπή του πρώην διοικητή του ΑΤ Ομόνοιας, ενός αστυνομικού του ίδιου τμήματος και ενός συμβούλου του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για παροχή προστασίας το 1997 σε οίκο ανοχής, η διαφθορά και οι διασυνδέσεις με τη μαφία (δεσμοί που αποκαλύφθηκαν από την ενασχόληση της δικαιοσύνης με την χρυσή αυγή), ο εξευτελισμός μεταναστών το 2007, το άγριο ξύλο του Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ το 2009, η προσαγωγή και τα εξευτελιστικά- σεξουαλικά καψώνια 7 παιδιών, προσφυγόπουλα, τα οποία συμμετείχαν σε θεατρική ομάδα, η δολοφονία του Εμπουκά και φυσικά η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που συνοδεύτηκε από την προσπάθεια συγκάλυψής της από τους μπάτσους, τους πολιτικούς τους ιθύνοντες και τα μμε.
Όταν ένας θάνατος δεν προκαλεί έκπληξη, σημαίνει ότι ένα μέρος της κοινωνίας έχει συνηθίσει και έχει αποδεχτεί τη βία. Βία που προέρχεται από τα πάνω και διαχέεται προς τα κάτω. Οι δολοφονίες από μπάτσους και φασίστες δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Η δικαιοδοσία που επιτρέπει το καπιταλιστικό και εξουσιαστικό σύστημα να έχουν ορισμένοι, οπλίζει το χέρι τους και αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή με τέτοια ευκολία σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και κοινωνικά αποδεκτό. Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε από τους βιαστές της, ο Petrit Zifle από φασίστα αφεντικό και ο Εμπουκά από την Ελληνική Αστυνομία. Πατριαρχία, εθνικισμός και ρατσισμός, τα συστατικά του κοινωνικού εκφασισμού οπλίζουν τα χέρια του εκάστοτε δολοφόνου την ίδια στιγμή που η «κυβέρνηση της αριστεράς», ως η άλλη όψη του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, δεν δίνει καμία αξία στις ανθρώπινες ζωές, απονοηματοδοτώντας και ευτελίζοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.
Εμείς απ'την μεριά μας ως αντιφασίστες/τριες, αναρχικοί/ές και ελευθεριακοί κομμουνιστές δεν πάψαμε και ούτε θα πάψουμε, να αντιπαρατιθόμαστε δημόσια σε οποιασδήποτε μορφής έκφραση του φασισμού και μισαλλοδοξίας καλλιεργεί το κράτος, ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και το καπιταλιστικό σύστημα. Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, στις δολοφονικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, στις δολοφονίες του Πετρίτ, του Ζακ, του Σαχζάντ, του Παύλου και στην συνολική επιχείρηση επιστράτευσης του εθνικισμού και φασισμούαπό το κράτος και το κεφάλαιο, υψώνουμε αναχώματα και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ελευθερίας για όλους/ες.


ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό – μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.
26.2.1019