Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συλληφθέντες της 19/3/2017

 Μικροφωνική αλληλεγγύης  Καμάρα 24/10 στις 17:00
Συγκέντρωση στα δικαστήρια, Πέμπτη 25/10 στις 9.00





Οι διώξεις των αγωνιστών – και η πριμοδότηση των φασιστών- είναι οι δύο όψεις μιας κοινής τακτικής που εφαρμόζεται από κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της. Και ειδικά σε περιόδους κρίσης. Αντίστοιχα, το κράτος γνωρίζει ότι οι επιθέσεις στο δρόμο και στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν αρκούν για να κάμψουν τον κόσμο του αγώνα.

Έτσι, στις 19/3/2017 διάφορες φασιστικές γκρούπες, πρωτοστατούντος του Ιερού Λόχου συγκεντρώνονται πίσω από ‘’πατριωτικά’’ προτάγματα στο Λευκό Πύργο. Οι μπάτσοι που τους φρουρούν είναι περισσότεροι από τους ‘’διαδηλωτές’’. Μένοντας πιστοί/ές σε θεωρία και πράξη, το αντιφασιστικό μέτωπο της πόλης βρίσκεται εκεί, για να αντιπαρατεθεί δημόσια σε μια ακόμα απόπειρα δημόσιου ανοίγματος του φασιστικού δηλητηρίου. Κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ οργανωμένων αντιφασιστών/ριών και μπάτσων (μετά από ενοχλητικά φανερή πρόκληση –όχι ιδιαίτερα ευφυούς, άρα τυπικού δείγματος- φασιστοειδούς) συλλαμβάνονται 3 σύντροφοι. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Την Πέμπτη 25/10 δικάζονται οι 2 εκ των 3. Έχοντας διανύσει πλέον ένα μεγάλο μέρος του 2018 και έχοντας βιώσει την ανασύνταξη ποικίλων εθνικιστικών μορφωμάτων, ο αντιφασισμός είναι πιο απαραίτητος παρά ποτέ. Το ίδιο και η αλληλεγγύη σε όσους /ες αγωνίζονται ανοιχτά ενάντια στους νοσταλγούς της ναζιστικής Γερμανίας. Με την κάλυψη του μακεδονικού, τολμάει το κεφάλι του φιδιού να ξεπροβάλλει φανερά από το αυγό του. Πρέπει να κοπεί πριν προλάβει να θεριέψει.


 Μικροφωνική αλληλεγγύης  Καμάρα 24/10 στις 17:00
Συγκέντρωση στα δικαστήρια, Πέμπτη 25/10 στις 9.00
libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό