ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

   Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα voria.gr στοχοποιείται η κατάληψη mundo nuevo. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να προετοιμαστεί το έδαφος για ενδεχόμενες εκκενώσεις μέσα από άρθρα «αμερόληπτων» δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν θα αναφερθούμε στα ψέματα και τις ανακρίβειες του άρθρου, θα τονίσουμε απλά την θετική στάση της γειτονιάς στις μέχρι τώρα δράσεις κατά της εκκένωσης, που δείχνει ξεκάθαρα ότι το κλίμα εναντίον των καταλήψεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν δεν βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία και τον απλό κόσμο που μας ζει καθημερινά.
   Η διαστρέβλωση του χαρακτήρα των καταλήψεων είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρουσιάζονται ως εστίες ανομίας και ως απειλή για την ιδιοκτησία. Στην πραγματικότητα, όμως, τα κτίρια που καταλαμβάνονται ανήκουν κυρίως είτε στο κράτος είτε στην εκκλησία, μένοντας παρατημένα και εγκαταλελειμμένα για χρόνια. Η κατάληψή τους εκτός του ότι καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες πολλών ατόμων που έχουν πρόβλημα, δίνει παράλληλα ζωή στα κτίρια αυτά ως δομές αντίστασης και αγώνα απέναντι στο υπάρχον, τόσο σε πολιτικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.
   Ο ρόλος, λοιπόν, των καταλήψεων είναι σημαντικός, καθώς αποτελούν μια προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας μέσα από τον τρόπο που λειτουργούν, δηλαδή χωρίς ιεραρχία, με οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελούν ακόμα κέντρα αντίστασης απέναντι στην καταστολή του κράτους και του παρακράτους (φασίστες, πρεζέμποροι κτλ) και γι’ αυτό στοχοποιούνται. Τέλος, μέσα από διάφορες δομές καλλιεργούν την ανάπτυξη μιας άλλης κουλτούρας, απαλλαγμένης από την εμπορευματοποίηση των μορφών τέχνης μέσα στον καπιταλισμό.
   Θα θέλαμε, τέλος, να τονίσουμε ότι παρά τις τελευταίες απειλές εκκενώσεων που υπάρχουν τόσο στην πόλη μας όσο και αλλού, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στις καταλήψεις που απειλούνται είτε από τις αρχές είτε από τις επιθέσεις φασιστών και θα είμαστε εκεί για να τις στηρίξουμε. Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στην mundo nuevo και στηρίζουμε την περιφρούρησή της, δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσουμε καμία κατάληψη έρμαιο στα χέρια των αρχών.
10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ:

  • ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 18/7 ΣΤΙΣ 19.00, ΚΑΜΑΡΑ 
  • ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/7 ΣΤΙΣ 19.00, MUNDO NUEVO