ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 4/4 // 18.00 // ΚΑΜΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονται σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής. Μία ωρα νωρίτερα η κατάληψη προσφύγων Αλκιβιάδου εκκενώνεται από τις δυνάμεις καταστολής.
Οι πολιτικές προεκτάσεις
Εδώ και μερικά χρόνια μάθαμε πως η χώρα που ζούμε περνά μια κρίση – οικονομική μας είπαν.
Εμείς έχουμε να προσθέσουμε πως η κρίση υπήρχε και θα υπάρχει για πάντα, όσο υπάρχει καπιταλισμός.
Κρίση οικονομική
Κρίση ανθρωπιστική
Κρίση αξιών
ΚΡΙΣΗ
Κράτος και αφεντικά, λοιπόν, οι κριτές των ζωών μας.
Ποια είναι άξια να ζει και ποιος όχι. Ποια έχει δικαίωμα να εργάζεται και ποιος όχι.
Ποιοι και ποιες εν τέλει είναι χρήσιμες για την αναπαραγωγή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Η μάσκα της κυβέρνησης συριζα-ανελ έχει καιρό τώρα πέσει ακομή και στα μάτια των πιο δύσπιστων. Όποια κυβέρνηση και αν ανέβει στην εξουσία θα εχει την ίδια αντιμετώπιση προς τις κοινωνικές τάξεις που καταπίέζει και εκμεταλλεύεται. Βία και καταστόλή των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων που παλεύουν για την ανατροπή του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος, με δυο λέξεις,
του καπιταλισμού.
Συστηματικά και αδειάλειπτα, το κρατός και οι μηχανισμοί του εκκένωνουν χώρους αλληλλεγύης και ελευθερίας. Παράλληλα πουλάν’ ανθρωπισμό και δημοκρατικές αξίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Ήταν η ίδια κυβέρνηση που εκκένωσε πέρσι τον Ιούλη 3 καταλήψεις στέγης κι αλληλεγγύης σε μετανάστες/τριες στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια που έκκενωσε το Ανοιχτό 3ο στη Σύρο πριν από λίγο καιρό. Η ίδια που συστηματικά απελαύνει μετανάστες που δεν πληρούν τα κριτηρία τους για να γίνουν “πρόσφυγες πολέμου”. Η ίδια που αφήνει και σιγοντάρει νεοναζί και φονταμεταλιστές χριστιανούς να παρελαύνουν στους δρόμους. Η ίδια που διεκπαιρεώνει με επιτυχία το ρόλο της, όπως και κάθε άλλη πριν απ’ αυτήν.
Πολιτική στάση αλληλεγγύης
Εμείς από την πλευρά μας βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Οραμάτιζόμενοι μια ζωή ελεύθερη μακριά απο καταπιεστικές λογικές και πρακτικές στεκόμαστε αλληλέγγυες στις καταλήψεις και στις αυτοοργανωμένες δομές δημιοργικής αντίστασης στο υπάρχον. Οι καταλήψεις για εμάς είναι χώροι ελευθερίας, δημιουργικής ενασχόλησης με την πολιτική, δομές κάλυψης στεγαστικών αναγκών, χώροι δημιουργίας μιας ελεύθερης κουλτούρα αντίστασης στον καπιταλισμό και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.
Να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, ως σημεία ρήξης με το πλέγμα των εκμεταλλευτικών σχέσεων,αντίστασης και πραγμάτωσης των προταγμάτων μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Κατάληψη Libertatia