Μικροφωνική // Πορεία



Για τα γεγονότα στο Α.Τ. Ομόνοιας .....
  Μετά τα ντροπιαστικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Θεσσαλονίκη οι ακροδεξιοί, αντιδραστικοί και ξενοφοβικοί κύκλοι του κρατικού μηχανισμού, τους οποίους ο ΣΎΡΙΖΑ με περίσσιο μένος υποτιθέμενα αντιμάχεται 1.5 χρόνο τώρα, ξαναχτυπούν. Οι "υπέρ-αστυνόμοι τιμωροί" του Α.Τ. Ομονοίας κάνουν την επανεμφάνισή τους στο ευρύ κοινό (διότι στο μή-ευρύ είναι ευρέως γνωστοί για τις φασιστικές συμπεριφορές τους) μετά από 9 χρόνια, όταν τον Ιούνιο του 2007 βίντεο που είχε διαρρεύσει απαθανάτιζε σκηνές που πολλοί πίστευαν πως ανήκουν στο παρελθόν αυτής της χώρας, μιας ομάδας αστυνομικών να "σωφρονίζουν" δυο νεαρούς υποβάλλοντάς τους σ'αυτό που έγινε γνωστό ως "το παιχνίδι της σφαλιάρας", κατά το οποίο ο ένας "κακοποιός" υποχρεώνεται να χτυπά τον άλλον και το αντίστροφο εναλλάξ, με διάφορες με διάφορες προσθήκες και διανθίσεις.
Φέτος, και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, προσαγάγουν μπροστά από το Πολυτεχνείο 5 παιδιά (ηλικίας μεταξύ 12-14) και δύο νέους (20 και 22 χρονών), προσφυγόπουλα στο σύνολό τους, τα οποία απαρτίζουν την θεατρική ομάδα(!) της Κατάληψης Στέγης που του φιλοξενεί(2ο Φιλοξενείο επί της Αχαρνών) ενώ κατευθύνονταν προς μια άλλη Κατάληψη Στέγης της περιοχής (5ο Λύκειο) για να πάρουν μέρος σε παράσταση που θα γινόταν. Στην αναφορά τους οι κομάντος της έννομης τάξης ισχυρίζονται πως αφορμή για την έρευνά τους αυτή υπήρξαν "...οι πληροφορίες για οπλισμό" μιας και οι ερευνηθέντες διαπράττουν το έγκλημα να "...διαμένουν σε κατάληψη που σχετίζεται με άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου". Αναφέρεται επίσης ότι από νωρίς έγινε αντιληπτό πως τα όπλα αυτά δεν ήταν τίποτε παραπάνω από πλαστικά ομοιώματα για θεατρική χρήση με τα υπόλοιπα ευρήματά τους να είναι ένα λάπτοπ και θεατρικά κουστούμια, γεγονός που παρόλ' αυτά απ'ότι φάνηκε δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν στην προσαγωγή και την παρακράτηση της ομάδας των παιδιών για 7 ολόκληρες ώρες στην σφηκοφωλιά τους στην οδό Βερανζέρου, το γνωστό και ως Α.Τ. Ομονοίας. Εκεί οι εικαζόμενοι "τρομοκράτες" φαίνεται να υπεβλήθησαν σε άκρως εξευτελιστικά καψώνια, τα οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους άγγιζαν και υπερέβαιναν τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης, αφαιρώντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα επικοινωνίας με τους οικείους τους καθ' όλη την διάρκεια των 7 αυτών ωρών κράτησής τους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας (η οποία καταλήγει στην χυδαία ειρωνεία) χαρακτηρίζει τις αφηγήσεις αυτές των παιδιών ως διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά ήταν μια υπερβολική αντίδραση στην τυπική διαδικασία προσαγωγής, υποβιβάζοντας έτσι περαιτέρω την νοημοσύνη μας, ίσως κατά κάποιο τρόπο πλησιέστερα σε αυτά των ενστόλων οργάνων της. Ένας από τους 7 αυτούς ύποπτους ηθοποιούς παιδικής παράστασης βρίσκει μετά από ώρα τρόπο πρόσβασης σε ένα εκ των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων και επικοινωνεί με οικογένεια και αλληλέγγυους, οι οποίοι καταφθάνουν με δικηγόρους και μόνο μετά από αρκετή ώρα πίεσης (μέχρι και μηνύσεων κατά κάποιων αστυνομικών) επιτυγχάνουν την απελευθέρωση τους.
Ο αποκαλούμενος και ως "Κόκκινος Στρατηγός" αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, φέρεται να υποστηρίζει εμμέσως τους υπαγόμενους σ'αυτόν αστυνόμους του Α.Τ. Ομόνοιας στηλιτεύοντας την αντίδραση 21 βουλευτών του ίδιου του κόμματός του, οι οποίοι ξάφνου δήθεν κόπτονται(φαινόμενο συχνό στο κυβερνόν κόμμα), συμβουλεύοντας τους να μην υιοθετούν άκριτα "φήμες".
Αμφισβητεί με αυτόν τον τρόπο την κοινή λογική σύμφωνα με την οποία εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. είναι σφηκοφωλιά φασιστών, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να εκλάβει αυτό, όπως για παράδειγμα η διαφθορά και οι διασυνδέσεις με τη μαφία, δεσμοί που αποκαλύφθηκαν από την ενασχόληση της δικαιοσύνης με την Χρυσή Αυγή.
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω έρχονται το 2013 οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ίδιας της αστυνομίας να ανακαλύψουν, μετά από έφοδο στο Α.Τ. Ομονοίας, ποσότητες κατασχεθέντων ναρκωτικών στην κατοχή κάποιων αστυνομικών του τμήματος με προφανή σκοπό την μεταπώληση τους.

Με την αστυνομική βία να κλιμακώνεται ακόμα και κατά κοινωνικών ομάδων που θεωρούνται ότι ανήκουν στο απυρόβλητο (χρήση δακρυγόνων σε συνταξιούχους) και τα περιστατικά βίας από πλευράς της αστυνομίας να συνεχίζονται, εις βάρος αρκετές φορές προσφύγων και μεταναστών, η αδυναμία και η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης συνεργασίας του να θέσει υπό έλεγχο τους "ακροδεξιούς θύλακες" γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη. Άλλωστε ο όρος "θύλακες" χρησιμοποιείται μάλλον καταχρηστικά και κατ'επίφαση εφόσον το 50% των "Οργάνων του Νόμου" ψήφισε Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές. Η ανοχή αυτή είναι εγκληματική και δεν πρέπει με την σειρά μας να την ανεχτούμε.


Για αυτό λοιπόν ,


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΖΙ,
ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝ'ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ