ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Καμία Κυριακή δεν είναι λύση στην κρίση του καπιταλισμού


.....Το 1910 θεσμοθετήθηκε η Κυριακάτικη αργία μετά από εργασιακούς αγώνες,
το 2012 νομιμοποιήθηκε η κυριακάτικη εργασία , ως λύση στην κρίση,
το 2015 η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ τόνισε ότι θα επαναφέρει την κυριακάτικη αργία, αλλά...

  Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι επιπλέον μέρες και ώρες εργασίας θα δώσουν την λύση στην κρίση και η οικονομία της χώρας θα ισορροπήσει . Μέσα από την εντατικοποίηση εργασίας, την ανάπτυξη του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και του σεξισμού, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς, ο καπιταλισμός αυτοενισχύεται προσθέτοντας άλλο ένα μέσο εκμετάλλευσης. Αυτό φυσικά λαμβάνει την κοινωνική νομιμοποίηση που χρειάζεται , από τους ασυνείδητους καταναλωτές που ''δεν έχουν άλλη μέρα κ ώρα να κάνουν τα ψώνια τους''...γιατί άραγε;;

  Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κανένα σκοπό δεν έχει να βοηθήσει στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μας. Αντίθετα, είναι ένα μέτρο που θα ενισχύσει της μεγάλες επιχειρήσεις και κατ’  επέκταση το κεφάλαιο με αποτέλεσμα την όλο και πιο βίαη προλεταριοποίηση κάποιων και φτωχοποίηση κάποιων άλλων.
Πολύ απλά, είναι άλλο ένα βήμα προς τη μετατροπή του ανθρώπου σε εργάτη-δούλο και καταναλωτή, χωρίς να του μένει ελεύθερος χρόνος για την ανάπτυξη του ίδιου.

  Ο αγώνας μας για την κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας , δεν είναι ένας απλός διεκδικητικός αγώνας. Όπως και κάθε άλλος, είναι και αυτός ενάντια στο σύνολο του καπιταλισμού. Η μάχη πρέπει να δίνεται καθημερινά απέναντι σε κάθε έκφανσή του. Σε αυτό όμως πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ίδιοι οι εργάτες , αυτοί πρέπει να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, μέσα από τα σωματεία βάσης και την αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας. Αντίστοιχα όμως πρέπει να δράσουν και οι καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να  να αρνηθούν να ενισχύσουν αυτή τη κατάσταση, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους.


Όσο πιο πολύ το σύστημα εξουσίας αυξάνει
την εκμετάλλευσή του στις ζωές μας,

άλλο τόσο εμείς θα οργανωνόμαστε εναντίον του.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11 11.00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ