Ενημέρωση από την δίκη των συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στη Libertatia


 

Ολοκληρώθηκε χθες μετά από 3 χρόνια το δικαστήριο για τους 4 συλληφθέντες και τη 1 συλληφθείσα από τη πορεία αλληλεγγύης στη Libertatia , μετά τον εμπρησμό της 21/1/18. Η δίκη πραγματοποιήθηκε 1 και 2 Σεπτέμβρη στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Σερρών. Η κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι συλληφθέντες ήταν το κακούργημα του εμπρησμού, διακεκριμένη φθορά, αντίσταση κατά της αρχής και οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της δίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Σερρών από αλληλέγγυο κόσμο.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθώωση για όλες τις κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες πλην της κατηγορίας της απείθειας για τον έναν. 

Η συγκεκριμένη δίκη όπως έχουμε αναφέρει ήταν η πρώτη δίκη για την υπόθεση της κατάληψης Libertatia. Ακολουθούν άλλες 2 μετά από εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη για την παρεμπόδιση των εργασιών ανοικοδόμησης. Όλες οι επιθετικές ενέργειες κράτους και παρακράτους ενάντια στην κατάληψη Libertatia είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Τις ενώνει η παρουσία στον δρόμο ενάντια στον εθνικιστικό παροξυσμό και τη φασιστική απειλή, η υπεράσπιση των δομών αγώνα απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο συμβολισμός της ανοικοδόμησης μιας κατάληψης σε μια περίοδο γενικευμένης καταστολής απέναντι σε κατειλημμένους χώρους, αγωνιστές αλλά και στο ίδιο το κοινωνικό σώμα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Σχόλια