Μικροφωνικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ντουγρού

 


 Μικροφωνικές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Κατάληψη Ντουγρού και υπεράσπισης των καταλήψεων στην κατάληψη Libertatia την Τρίτη 8/10 στις 19:30 και στην κατάληψη Mundo Nuevo την Πέμπτη 10/11 στις 18:00.

Την Δευτέρα 31 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της Κατάληψης Ντουγρού στην Τζαβέλα 52, στη Λάρισα. Η επιχείρηση ξεκίνησε από της πρώτες πρωινές ώρες, όταν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα, απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή της κατάληψης. Επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα στο κτίριο, ενώ στην αντίσταση που προέβαλαν σύντροφοι και συντρόφισσες, απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πετώντας νερό υπό πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή συνολικά 8 ατόμων.

Το κτίριο της Ντουγρού στην Τζαβέλα 52 τελεί υπό κατάληψη εδώ και 7 χρόνια και αποτελεί έναν από τους χώρους συσπείρωσης του ανταγωνιστικού κινήματος στην πόλη της Λάρισας. Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα, μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφής αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά. Σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά σκάνδαλα των κυβερνήσεων αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, η συστημική βία όλο και φουντώνει, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να την σπέρνουν καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού συνόλου. Από τον Κολωνό και το κύκλωμα trafficking της 12χρονης από τον Ηλία Μίχο και τις διασυνδέσεις του, μέχρι το ΑΤ Ομόνοιας και τον βιασμό της 19χρονης από τα δύο ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ, εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός.

Η επίθεση στο κίνημα θα απαντηθεί δυναμικά στον δρόμο. Καλούμαστε και τώρα να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, με διαρκή παρουσία στους δρόμους και να αντισταθούμε στις επιθέσεις του κράτους στις δομές αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Ντουγρού και θυμίζουμε στο κράτος και τα τσιράκια του, πως κανένας δεν θα μείνει μόνος του στα χέρια της καταστολής και πως κάθε απόπειρα επίθεσης στους αγωνιζόμενους, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα, θα απαντηθεί δυναμικά από το κίνημα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Καταληψη MUNDO NUEVO
Κατάληψη LIBERTATIA


Σχόλια