Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους αντιφασίστες


 

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους , συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης 2/10/21

Συγκέντρωση Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 2 Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη η οποία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συλληφθούν 2 σύντροφοι οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 19/10/22. Εκείνο το διάστημα γίναμε μάρτυρες διαφόρων φασιστικών επιθέσεων. Πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση, συνοδευόμενη από ναζιστικούς χαιρετισμούς και ακροδεξιά παραληρήματα, έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόμοια γεγονότα διαδραματίστηκαν στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων.

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και δυναμική. Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος (περίπου 4.000) πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη. Σε συνέχεια αυτής της διαδήλωσης της 29ης Σεπτέμβρη, το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε εκ νέου διαδήλωση στο πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με περίπου 2.000 κόσμο. Το κράτος και η ακροδεξιά διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να δεχτεί τη δυναμική παρουσία του κινήματος στον δρόμο. Τελείως απροκάλυπτα λοιπόν και χωρίς καμία αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν επιθετικά προςτο μπλοκ των αναρχικών δυνάμεων και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής. Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας λόγω του οτι αρνήθηκαν να δώσουνε αποτυπώματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο των φασιστικών μορφωμάτων, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Εμείς ως αναρχικοί/κές και αντιφασίστες/τριες στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, θα είμαστε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και τη ζωή. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική πολιτική πριμοδότηση της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 19/10 στις 09.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 2/10/21

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ο.Σ. , Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης

Σχόλια