Δίκη των συλληφθέντων/συλληφθεισών για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο

 


Στις 17 Οκτώβρη 2019 σύντροφοι και συντρόφισσες από τις συλλογικότητες Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον κουρδικό αγωνιζόμενο λαό. Τα 12 άτομα έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν και δικάζονται αύριο 23/9/21 στα δικαστήρια Θεσ/νίκης. Την ίδια μέρα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, της αναρχικής συλλογικότητας Pueblo και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση για τον ίδιο λόγο στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας όπου συνελήφθησαν και αθωώθηκαν πέρυσι σε δικαστήριο.

 Από τις αρχές του Οκτώβρη 2019 είχε ξεκινήσει η νέα και ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τουρκικού κράτους ενάντια στην επαναστατημένη Rojava. Η εισβολή στα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα ξεκίνησε, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η δήλωση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, δίνοντας το πράσινο φως στην επιθετική εκστρατεία του τουρκικού κράτους. Η επίθεση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον Ερντογάν και αποτελούσε την τρίτη πράξη της εισβολής του τουρκικού κράτους στην Συρία.

Ο επαναστατημένος λαός της Ροτζάβα, έχοντας ως πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, χτίζει δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός έπνιγε στο αίμα τον κουρδικό λαό, οι μπάτσοι έπαιξαν για ακόμη μια φορά τον ρόλο των μπράβων κρατών και κεφαλαίου, προστατεύοντας το προξενείο και συλλαμβάνοντας αγωνιστές που διαμαρτύρονται ενάντια στην καταπίεση και τον πόλεμο. Αναδεικνύοντας στην πράξη τον ρόλο και του ελληνικού κράτους στα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά παζάρια της Ανατολικής Μεσογείου.

              Ενάντια στον πόλεμο και στον εθνικισμό, για την αναρχία και τον κομμουνισμό
                                                                 

       ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


       ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:ΠΕΜΠΤΗ 23/9, 10:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ο.Σ. - Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης

Σχόλια