Κάλεσμα στα Δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης στοχοποιήσης της κατάληψης Mundo Nuevo

Κάλεσμα στα Δικαστήρια
για την εκδίκαση της υπόθεσης στοχοποιήσης της κατάληψης Mundo Nuevo
   
   Τον Νοέμβρη του ‘17 οι μπάτσοι μοιράζουν κλητεύσεις κατ’ οίκον σε 16 άτομα σε όλη την Ελλάδα, με παντελώς αυθαίρετο τρόπο και κριτήρια, με τα οποία τους καλούν στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με σκοπό να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με την κατάληψη Mundo Nuevo. Το μόνο στοιχείο σύνδεσης των ατόμων με την κατάληψη, είναι η πραγματοποίηση διαφόρων εξακριβώσεων στοιχείων σε κάποια στιγμή από την δημιουργία της κατάληψης μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Δηλαδή εξακριβώσεις στοιχείων ατόμων σε διάστημα δύο χρόνων (από 23/11/2015 όπου άνοιξε η κατάληψη μέχρι 21/11/2017 όταν στάλθηκαν τα χαρτιά) στα πέριξ της κατάληψης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης.
   Τέτοιου είδους πρακτικές έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των ανθρώπων που είτε είναι μέλη σε δομές αγώνα, είτε είναι φιλικά προσκείμενοι σε τέτοιες δομές, είτε απλά έχουν κοινωνικές σχέσεις με άτομα των χώρων αυτών. Η στοχοποίηση αυτών των ανθρώπων έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία αισθήματος ότι οποιουδήποτε είδους σχέση με τις καταλήψεις συνεπάγεται την συμμετοχή σε παράνομη δράση. Η παρουσίαση των δομών ως εστίες ανομίας και απειλής προς την ιδιοκτησία αποβλέπουν στην κοινωνική απομόνωση των δομών, την αποδυνάμωση τους και, ούσες πλέον περιθωριοποιημένες, την καταστολή αυτών. Όμως οι καταλήψεις ουδεμία σχέση έχουν με αυτή την παρουσίαση. Οι δομές αυτές είναι χώροι που μπορεί ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα και με συλλογικούς όρους. Δεν είναι απλά κτήρια, αλλά οι άνθρωποι και οι διεργασίες που τελούνται εκεί μέσα. Είναι χώροι στέγασης και παράλληλα δίνουν ζωή στα κτίρια αυτά ως δομές αντίστασης και αγώνα απέναντι στο υπάρχον, τόσο σε πολιτικό όσο και σε πολιτιστικό, επίπεδο.
   Ο ρόλος, λοιπόν, των καταλήψεων είναι σημαντικός, καθώς αποτελούν μια προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας μέσα από τον τρόπο που λειτουργούν, δηλαδή χωρίς ιεραρχία, με οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελούν, ακόμα, κέντρα αντίστασης απέναντι στην καταστολή του κράτους και του παρακράτους (φασίστες, πρεζέμποροι κτλ) και γι’ αυτό στοχοποιούνται. Τέλος, μέσα από διάφορες υπο-δομές καλλιεργούν την ανάπτυξη μιας άλλης κουλτούρας, απαλλαγμένης από την εμπορευματοποίηση των μορφών τέχνης μέσα στον καπιταλισμό. 
   Η Mundo Nuevo αποτελεί δομή αγώνα, η οποία, όπως η δική μας και δεκάδες άλλες, στοχοποιείται από το κράτος και το παρακράτος εξαιτίας του λόγου και της δράσης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας φοβίσει. Οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να αγκαλιάσουμε τέτοιες δομές. Να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής των δομών μας και εκφοβισμού της κοινωνίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 16
10,100,1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης 20/11/2018 στις 9:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Διαχειριστική Συνέλευση της Κατάληψης Libertatia