Για τον εμπρησμό της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου

Η μεθοριακή πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τις οργανωμένες βρωμοδουλιές του ελληνικού κράτους -και παρακράτους- έγινε μάρτυρας μιας φασιστικής επίθεσης κατά ενός ελεύθερου, αυτο-οργανωμένου χώρου. Μιας κατάληψης και μιας ομάδας ανθρώπων που σχεδόν 2 χρόνια τώρα αγωνίζονται σε μια πόλη όπου τα όρια της κανονικότητας είναι ιδιαιτέρως λεπτά και οι κοινωνικές αντιθέσεις εμφανώς οξυμένες. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του Παλιού Νεκροτομείου αντιστέκονταν διεκδικώντας το αυτονόητο: τον συλλογικό τρόπο ζωής. Με προσωπικό μόχθο και συλλογική δουλειά μετέτρεψαν ένα άδειο κτίσμα σε έναν ανοιχτό χώρο συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης ανθρώπων όπου δεν ισχύουν οι κοινωνικές νόρμες του σύγχρονου ολοκληρωτικού κράτους και καπιταλισμού.
Το βράδυ της 5ης Σεπτέμβρη του 2018 τα παρακρατικά φασιστικά αποβράσματα επιχειρούν να πυρπολήσουν το κτήριο της Κατάληψης, καταφέρνοντας να καταστρέψουν την πρόσοψη του. Για καλή τύχη των φασιστών οι τελευταίοι επιτίθενται μετά την αποχώρηση των συναγωνιστριών/ών, την ώρα που το κτήριο ήταν άδειο. Το μεγαλύτερο πλήγμα, και όχι τυχαία, δέχεται η βιβλιοθήκη και το αρχείο της κατάληψης αλλά και μέρος του υλικού εξοπλισμού. Η παρακρατική γκρούπα αποχωρεί λίγη ώρα μετά ενώ η γειτονιά καλεί την πυροσβεστική. Ο κόσμος της μισαλλοδοξίας, του ατομισμού και της βίαιης εξουσιομανίας καταφέρεται ύπουλα ακόμη μια φορά ενάντια σε μια απελευθερωμένη δομή: σε ένα συλλογικό, απελευθερωμένο εγχείρημα.
Όσο όμως κι αν μας χτυπούν, όσο κι αν καταστρέφουν αυτά που με κόπο φτιάχνουμε, όσο κι αν προσπαθούν να μας κάνουν να σταματήσουμε, να σωπάσουμε, να συμβιβαστούμε, να προσκυνήσουμε μπροστά στα ιδανικά τους, τα χνώτα μας δε ταιριάζουνε. Δεν ταιριάζανε ποτέ και δε θα ταιριάξουνε ποτέ. Άλλωστε, οι δομές μας σημαίνουν πολλά περισσότερα για μας για αυτό και οι πληγές μας επουλώνονται γρήγορα, κάνοντάς μας δυνατότερες. Ο δικός μας κόσμος είναι φτιαγμένος από ιδέες και οράματα για μια κοινωνία άλλη, δίχως σιχαμερούς καταπιεστές οποιουδήποτε είδους. Μια κοινωνία που δεν μπορούν καν να τη συλλάβουν, δεν μπορούν καν να την φανταστούν.Μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΥΓ: Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θυροκολλήθηκε στην κατάληψη πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής με αποστολέα το Υπουργείο Οικονομικών που εδράζεται στη Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης δίνοντας στους συντρόφους προθεσμία 3 ημέρες για οικειοθελή εκκένωση της κατάληψης. Η απάντησή τους ήταν ότι η κατάληψη του παλιού Νεκροτομείου θα μείνει. Κόντρα τόσο στην φασιστική απειλή όσο και την κρατική καταστολή, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστούν την δομή τους, την πολιτική δράση και τις ιδέες τους. Το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν είναι μόνος κι ότι η αλληλέγγυα στάση του κινήματος είναι καθήκον σε τέτοιες στιγμές.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ


Κατάληψη Libertatia