πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Τους τελευταίους μήνες κράτος και παρακράτος επιτίθενται και απειλούν τις κοινωνικές δομές του κινήματος  – καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι οι καταλήψεις 111, ορφανοτροφείο (κατάληψη στέγης μεταναστών) και Mundo Nuevo δέχονται συνεχόμενες απειλές εκκένωσης.
 Μία σειρά επιθέσεων από φασίστες έρχεται να συμπληρώσει...
 Τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου έγινε απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης μας . Πρόσφατα παρόμοιες φασιστικές επιθέσεις έγιναν εναντίον της κατάληψης έπαυλης Κούβελου, της κατάληψης Αγρός στην Αθήνα καθώς και της κατάληψης Ελαία στην Κέρκυρα.Μερικές εβδομάδες μετά, στην κατάληψη Terra incognita γίνεται απόπειρα εμπρησμού της εισόδου του κτιρίου, όπως και ακόμη δύο αποτυχημένες  προσπάθειες επίθεσης στο Αυτόνομο στέκι στη Ζωοδόχου Πηγής και στην κατάληψη Ανάληψης.
Εμείς με τη σειρά μας ξεκαθαρίζουμε πως τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν, αλλά ατσαλώνουν τη συνείδηση και τη θέλησή μας στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.
 Όλες αυτές οι επιθέσεις έρχονται να διαψεύσουν όσους-ες πίστευαν ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα σημάνει και την ταυτόχρονη εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου. Ο φασισμός ως κοινωνική έκφανση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από το σύστημα που τον γεννά, τον τροφοδοτεί και τον ενδυναμώνει. Το ίδιο σύστημα είναι που τον χρησιμοποιεί εργαλειακά για να καταστείλει, να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει, πάντα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.  Σταθερή μας θέση είναι ότι καμία δίκη από μόνη της δεν φτάνει, αλλά απαιτείται αντιφασιστική ταξική οργάνωση σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής (σχολείο, πανεπιστήμιο, εργασία, γειτονιά).

 ''Σε μια κοινωνία σήψης και καταστροφής εμείς επιλέξαμε το δρόμο της αλλαγής μέσω επαναστατικών διαδικασιών. Διαδικασιών ανοιχτών που αποτελούν κοινωνικούς χώρους, στους οποίους αναπτύσσονται ανησυχίες, προβληματισμοί, τρόποι σκέψης και δράσης, που ταυτόχρονα βγαίνουν στην πόλη και στις γειτονιές της μεταφέροντάς τους στην κοινωνία.
 Επομένως αρχικός μας στόχος είναι η επίτευξη της πολιτικής συνειδητοποίησης των ατόμων που απαρτίζουν την κοινωνία, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στη συλλογικοποίηση και ενεργό πολιτική δράση αυτών με τελικό σκοπό την ανατροπή του σημερινού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και την αντικατάστασή του από έναν άλλο.
 Κάνοντας κατάληψη σε συνθήκες καπιταλιστικής δημοκρατίας στη καρδιά της μητρόπολης, θέλουμε να τονίσουμε και να διαδώσουμε μια αντίδραση στο υπάρχον σύστημα αντιπροτείνοντας νέες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας.
 Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μας αρκεί να κάνουμε χίλιες αρνήσεις, αλλά ταυτόχρονα να κάνουμε και άλλες τόσες καταφάσεις  ''
(απόσπασμα από την μπροσούρα “η ανάγκη της στέγασης και η λύση της κατάληψης ως μέσο επαναστατικής πράξης”)

 Να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, ως σημεία ρήξης με το πλέγμα των εκμεταλλευτικών σχέσεων,αντίστασης και πραγμάτωσης των προταγμάτων μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάληψη Libertatia