Ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia για την εμπρηστική επίθεση που συνέβη τα ξημερώματα της 27ης Νοεμβρίου



Τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου έγινε απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης από φασίστες. Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα της κατάληψης επί της οδού Σαρανταπόρου έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί ο χώρος και αφού περιλούστηκε με βενζίνη, μπήκε φωτιά στην πόρτα πλαϊνού κτιρίου που δεν χρησιμοποιείται. Μόλις αυτή έγινε αντιληπτή, περιορίστηκε και εντέλει σβήστηκε άμεσα με αποτέλεσμα μια καψαλισμένη πόρτα.

 Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που στοχοποιούν χώρους και δομές του κινήματος. Πρόσφατα παρόμοιες φασιστικές επιθέσεις έγιναν εναντίον της κατάληψης έπαυλης Κούβελου, της κατάληψης Αγρός στην Αθήνα καθώς και της κατάληψης Ελαία στην Κέρκυρα. Εμείς με τη σειρά μας ξεκαθαρίζουμε πως τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν, αλλά ατσαλώνουν τη συνείδηση και τη θέλησή μας στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.

 Όλες αυτές οι επιθέσεις έρχονται να διαψεύσουν όσους-ες πίστευαν ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα σημάνει και την ταυτόχρονη εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου. Ο φασισμός ως κοινωνική έκφανση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από το σύστημα που τον γεννά, τον τροφοδοτεί και τον ενδυναμώνει. Το ίδιο σύστημα είναι που τον χρησιμοποιεί εργαλειακά για να καταστείλει, να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει, πάντα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.  Σταθερή μας θέση είναι ότι καμία δίκη από μόνη της δεν φτάνει, αλλά απαιτείται αντιφασιστική ταξική οργάνωση σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής (σχολείο, πανεπιστήμιο, εργασία, γειτονιά). Να υπερασπιστούμε τους χώρους μας, ως σημεία ρήξης με το πλέγμα των εκμεταλλευτικών σχέσεων,  αντίστασης και πραγμάτωσης των προταγμάτων μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ








Κατάληψη Libertatia
27/11/2015


 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ